Kaffe er skønt

Kaffe skal både nydes og føles

Kaffe

Kaffe drikkes af rigtigt mange mennesker, og det fantastiske ved kaffe er, at det både kan nydes fordi det smager godt og kan fås i mange varianter, og som både varm og kold drik.

I dag er det blevet meget populært at drikke iskaffe, som også fås i flere varianter. Det er bl.a. Starbucks kæden der har været med til at sprede kendskaben til den kolde form for kaffe over hele verden.

Nu er Startbucks også blevet kendt i Danmark, og det især på deres varianter af iskaffe.

Kaffe på mange måder

Her på siden kan du læse om mange af de variationer indenfor kaffe som du kan få i dag, og dette kan forhåbentligt være med til at inspirere dig til at prøve nye typer kaffe, som du ikke har prøvet før.

Du kan jo i dag få et stort udvalg af forskellige kaffebryggere, lige fra den klassiske kaffemaskine, Nespresso maskiner, Espresso maskiner, og over til stempelkander, hvor du måske nok får den reneste kaffesmag, hvis du bruger helt friske bønner og maler disse i en kaffemølle lige inden du skal bruge dem i stempelkanden.

Det er en smagssag

Det kan drikkes sort, med sukker, med fløde, med både sukker og føde, med sirup, og ja, i mange flere varianter. Nogle mennesker er til sød kaffe, og andre er til den sorte af slagsen.

Det er meget individuelt hvad der drikkes. Det er det skønne ved denne varme drik, at den kan nydes i så mange forskellige varianter.

Kaffe med de nye kapsel-maskiner

De er blevet utroligt populært at få sin egen Nespresso kaffemaskine, hvor du bare lægger en kapsel i maskinen med den smagsvariant som du ønsker, og nogle få sekunder senere er din kop med denne skønne drik klar til at drikke.

Længe leve dovenskaben. Men hvorfor også gøre det mere bøvlet end højest nødvendigt. Andre er helt ligeglade med smagen, og vil bare have effekten fra denne varme drik, som kvikker os op fordi der er koffein i kaffen.

Derfor drikker de fleste mennesker det om morgenen, fordi det får os i gang med dagen og kvikker op. Der kan også være forskel på hvilken kop du drikker af, og der findes ligeledes et hav af forskellige kaffekopper som du kan nyde din varme drik i.

historien om kaffe, kort fortalt

I tidernes morgen begyndte dyrkningen af kaffe i Kaffa-provinsen i Etiopien. Videre herfra kom kaffen videre til Yemen via havnebyen, kaldet Mocka.

Det udbredtes hurtigt at drikke denne varme drik i den islamiske verden og vores kendte ord for kaffe kommer faktisk af det arabiske qahwa “kaffe, vin”.

Venetianske købmænd bragte i 1615 ristede kaffebønner med sig hjem. Disse kaffebønner blev solgt under lovprisning af de medicinske kvaliteter som disse kaffebønner havde.

Senere udbredte Hollænderne kaffeplanterne til deres kolonier i sydøstasien, herunder Java i 1699 samt Ceylon, og derefter udbredtes kaffen til Vestindien samt omkring 1718 til Brasilien.

Der i dag er den største kaffedyrkende nation i verden. Hvornår kom kaffen så til Danmark? Det menes at være kommet til Danmark i 1665.