Kaffebrygning

Kaffebrygning på flere måder

kaffebrygning

Filterkaffe

kaffebrygning – I den spæde start anvendte man Madam Blå kaffekander til at lave filterkaffe.

Her hældte man varmt vand op i et filter med kaffe i (92 °C-100 °C) og så kom der den skønneste sorte kaffe ud af dette.

En kaffemaskine som vi kender den i dag automatiserer denne proces. Og det smarte ved kaffemaskinen er, at som regel har kaffemaskinen en indbygget varmeplade, så kaffen kan holde sig varm.

Prøv alle typer kaffe

At lave kaffe med kaffekapsler eller kaffepuder er blevet utroligt populært i Danmark.

Bedste kaffebrygning

Kolbekaffe

Den såkaldte kolbekaffe laves i en kaffekolbe, som man også kalder en Perkolator til kaffebrygning, hvor du hælder vandet i den nederste del og derefter hældes bønnerne i den øverste del.

Så sættes Perkolatoren over ilden i den medfølgende spritbrænder. Og herefter presses det kogende vand op i den øverste beholder til kaffen.

Når så næsten alt vandet er steget op til kaffen tager man kolben af ilden. Og herefter synker kaffen ned i kolben, og efter alt dette er kaffen drikkeklar.

Stempelkaffe

kaffebrygning

Stempelkaffe laves ved, at du hælder varmt vand (ikke kogende), over groft malet kaffe i en stempelkande. Herefter lader man kaffen trække i stempelkanden (3-5 min.).

Og derefter sænkes/presses et stempel ned, så kaffegrumset bliver skilt fra væsken. Dog skal det bemærkes, at ikke alt kaffegrumset bliver skilt fra

så jo længere tid kaffe væske er i stempelkanden, jo stærkere og evt. mere bitter bliver kaffen. Derfor skal stempelkaffe gerne serveres og drikkes ret hurtigt efter kaffebrygning.

Kogekaffe

Kogekaffe laver du ved at hælde kaffe i en gryde eller lignende indeholdende kogende vand, og herefter koger brygget så videre i nogle minutter. Metoden er mest udbredt i eksempelvis Norge, samt ses desuden også ofte i diverse western film.

Pulverkaffe

Pulverkaffe, som de fleste kender under varemærkenavnet Nescafé, er kaffe, der er lavet og herefter frysetørret. Pulverkaffe er et pulver, som kan opløses i varmt vand. Så man ganske enkelt får kaffe ud af det.

Dog har dette produkt ikke så meget med smagen af kaffe at gøre, da de kaffebønner, som ofte er af så lav kvalitet, har været igennem så mange processer, at smagen efterfølgende er svær at genkende. Dog skal det siges at koffeinen fra kaffebønnerne dog bliver bibeholdt i denne drik. Så egentlig er dette ikke ægte kaffebrygning.

Kaffepods – Kaffekapsler

kaffebrygning

I de senere års tid, har kaffebrygning, med de såkaldte pods/kapsler vundet mere indpas rundt omkring i de danske hjem. Og det må hermed antages, at den gamle klassiske kaffemaskine er på vej ud af husholdningerne rundt omkring.

Når du anvender pods/kapsler, så brygges kaffen med en meget nøjagtig afvejning af lige præcis den mængde kaffe der skal anvendes for at lave den perfekte kop kaffe. En kaffepod/kapsel er kaffe, lagt i et filter, hvor filter lægges ned i maskinen, hvorefter vandet presses gennem kaffen i filteret.

Dette kan give forskellige smagsvarianter indenfor kaffebrygning, og nogle vil mene at dette ikke er en “ægte” måde at lave kaffe på, men os der har prøvet disse forskellige kapselmaskiner.

Så som Nespresso og Tassimo maskiner, har nok oplevet en eller flere smagsvarianter som tiltalte os på den ene eller den anden måde. Så kan man altid diskutere hvor meget kaffebrygning der over disse maskiner. Du kan hygge dig med kaffe på mange måder. Mens du bestiller produkter på nettet som eksempelvis et nyt mobilabonnement.