Peter Larsen Kaffe i over 100 år

Peter Larsen Kaffe

Peter Larsen Kaffe har faktisk eksisteret i over 100 år, og selvom mærket først slog rigtigt igennem i 80erne, så har Peter Larsen Kaffe faktisk en lang historie i Danmark.

De kalder sig selv “Danmarksmester” i bønnekaffe, og om det er et reklamestunt, eller bare fordi man reelt set laver den bedste bønnekaffe, det vil vi lade dig som kaffedrikker om at bedømme.

Ud over bønnekaffe producerer Peter Larsen Kaffe også vacuumpakket kaffe, der leveres til både detail og caterings kunder.

Forhandler af forskellig lokal kaffe

Peter Larsen Kaffe er ikke bare leverandør af egen produktion af kaffe, men forhandler også de kendte og populære lokalmærker: Vesta Kaffe & Spangberg Kaffe, Skive & Hjersing Kaffe, Randers – samt Tingleff Kaffe, Sønderborg. Peter Larsen Kaffe er i dag en topmoderne virksomhed med de nyeste og bedste produktionsfaciliteter til kaffe.

Udnævnt til gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen i 2006 – 2008

Peter Larsen Kaffe blev tilbage i 2006 – 2008 udnævnt til gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen, som betyder at de er blandt de hurtigst voksende virksomheder i Danmark. Dette må siges at være imponerende.

Historien om Peter Larsen Kaffe

Firmaet Peter Larsen Kaffe blev stiftet helt tilbage i 1902 af grosserer Peter Larsen. Peter drev en ganske almindelig detail forretning i midten af Viborg.

Og efter en årrække begyndt Peter Larsen også at levere kaffe i større mængder til købmænd og andre handlende. Da året blev 1929, indtrådte Asmund Thorsen i firmaet.

Asmund skulle hovedsageligt stå for kafferistningen, imens Peter Larsen selv, nu udelukkende skulle stå for grossist afdelingen. Peter Larsen døde i 1949, og Asmund Thorsen hele firmaet og omdannede det samtidigt til et aktieselskab.

Den 22-årig Kaj Bertelsen indtrådte i ledelsen i 1966, af sin svigerfars firma. Hustruen Kirsten og Bertelsen selv, gik i gang med at udvide firmaet samt produktionen. Siden da, er 14-15 andre kafferisterier blevet opkøbt.

Startskuddet til firmaets import af hele kaffebønner fra det meste af verden begyndte I 1972 med egen import af kaffe fra Brasilien. Dette firma var de første i Danmark der introducerede økologisk Fairtrade (tidl. Max Havelaar) kaffe.

Salgsafdelingen i Sønderborg, samt kafferisterierne i Skive, Randers, Århus og Esbjerg, blev i år 2000 lukket ned, og firmaet samlede alle sine aktiviteter i Viborg.

Scroll to Top